Saluty, aici Dorina, Marketing Expert la enTourage Communications. În acest articol am să-ți dezvălui de ce iubesc eu content marketing-ul. Dezvolt și implementez strategii de conținut încă din 2011. Am avut ocazia să colaborez cu branduri din numeroase domenii de activitate, precum sănătate, sport, frumusețe, horeca, etc.. Totuși, de multe ori m-am întrebat (ca orice om care vrea să ducă o viață plină de însemnătate, potrivită personalității sale) dacă această arie a marketing-ului mi se potrivește, dacă este pe placul meu. Și-am găsit și câteva răspunsuri, pe care ți le împărtășesc mai jos.

În primul rând, aș vrea să-ți spun că marketing-ul prin conținut este una dintre cele mai eficiente modalități de creștere a numărului de clienți. Prin conținut este încurajată implicarea și se construiește imaginea brandului. Fiecare afacere are nevoie de o strategie de content marketing pentru a-și atinge publicul țintă și pentru a stabili o prezență în industria în care activează.

În calitate de expert în marketing (experiență dobândită în mai bine de 15 ani de activitate în marketing), petrec câteva ore din fiecare zi construind strategii și creând conținut de înaltă calitate pentru clienții agenției și nu simt o presiune făcând acest lucru. De ce? În primul rând pentru că marketing-ul prin conținut este creativ. Această activitate poate avea mai multe obiective (informare, educare, vânzări). De asemenea, mă pune să gândesc „out of the box„, să mă documentez în domenii extrem de diverse. Iar atunci când creez conținut unic, educativ și captivant, vine și mulțumirea.

Marketing-ul prin conținut răspunde întrebărilor publicului.

Așa cum eu caut răspunsuri la întrebări pe motorul de căutare/platformele sociale și îmi doresc să găsesc conținut de calitate, consistent, tot așa clienții tăi vor să găsească răspunsuri la întrebările ce au legătură cu domeniul în care activezi. Dacă prin conținut le oferi informațiile pe care le caută, ești cu un pas mai aproape de o conversie. Momentul în care conținutul creat de mine creează o legătură între consumator și brand este un alt motiv de bucurie.

Conținutul creat construiește încredere și credibilitate.

Încrederea este fundamentul oricărei relații, inclusiv cea dintre consumatori și brand. Marketingul prin conținut creează un spațiu de comunicare între brand și publicul țintă. Este dedicat rezolvării problemelor consumatorilor, ajutând astfel la construirea încrederii și a credibilității în industria ta.

Îmi place content marketing-ul deoarece pot crea conținut de calitate sub diverse forme: de la conținut video, postări text și imagine în social media, articole de blog, până la advertoriale plătite pe alte platforme și infografice, etc..Toate acestea contruiesc încrederea mult dorită de orice brand care dorește să aducă plus valoare clienților și să rămână în memoria acestora.

Marketingul de conținut crește notorietatea brandului.

Cele mai recente date de la Google arată că se fac peste 8,5 miliarde de căutări pe zi. Din atât de multe căutări, sunt șanse ca o bună parte dintre ele să fie legate și de brandurile cu care colaborez. Astfel, prin conținut răspund la întrebările publicului țintit pentru a crește probabilitatea de a apărea în acele căutări, crescând astfel gradul de cunoaștere a brandului.

Există atât de multe motive pentru a iubi marketing-ul prin conținut! Acestea sunt câteva și sunt cele care mă determină pe mine să continui. Îmi place să văd cum brandurile cu care colaborez sunt tot mai prezente și câștigă clienți noi.

Brandul tău nu are o strategie de content marketing? Te invit la o cafea să povestim despre cum poți câștiga mai multă vizibilitate și mai multe conversii prin conținut. Contactează-mă pe office@entourage.com.ro!