Dezvoltată de cultura Greciei antice, RETORICA poate fi considerată arta elocvenței, a vorbirii frumoase și convingătoare.
Iliada lui Homer (pe care istoricii o situează între 850 și 750 î.Hr.) ne oferă, poate, cea mai veche mărturie a exercitării artei retoricii.
După introducerea cititorului în atelierul lui Hefaistos, Homer ne prezintă prima scenă retorică: doi bărbați sunt reprezentați negociind în fața unui public, iar miza acestei negocieri este o cantitate de aur, destinată celui care va vorbi cel mai bine, cu cel mai mult sens.
–
Regăsim mărturii ale importanței retoricii în viața comunității și în politică la numeroși reprezentanți ai Antichității.
Dacă la Platon retorica însemna mai degrabă o formă de manipulare, pentru Aristotel (384–322 î.Hr.), elev al Academiei lui Platon, retorica nu era despre a convinge publicul de neadevăruri, ci despre construirea celui mai convingător discurs în circumstanțele date. Concepția lui Aristotel despre retorică este în concordanță cu cea a lui Cicero (106 – 43 î.Hr.). Pentru amândoi, retorica era arta de a vorbi elocvent în slujba binelui.
–
Pornind de la textele marilor oratori (printre care Retorica – Aristotel, Institutio Oratorio – Quintilian, De Oratore – Cicero) și având la îndemână discursuri ale unor personalități marcante (Steve Jobs, Martin Luther King, Barack Obama, etc.), vei avea și tu ocazia să dobândești tehnici eficiente de construcție a unui discurs convingător.
Ce este un discurs, ce presupune un discurs convingător și cum îl poți construi chiar tu? Abordez aceste subiecte în cadrul masterclass-ului din 6 iulie 2023.
Tot ce vei învăța în cadrul masterclass-ului poți aplica imediat în comunicarea organizațională ori politică, în construcția mesajelor către publicul căruia i te adresezi, indiferent de domeniul de activitate.
Program orientativ masterclass:
1. Introducere în retorică – Aristotel, Cicero, Quintilian
2. De ce ai nevoie pentru a deveni un bun orator?
3. Triunghiul retoric al lui Aristotel
4. Pilonii argumentării
5. Figuri de stil specifice discursului și tehnici de construcție
6. Exemple și exerciții practice
Cui îi este adresat masterclass-ul?
Pot participa la eveniment persoane din top/ middle management și persoane publice care doresc să-și îmbunătățească tehnica de construcție a unui discurs pentru a capta atenția publicului, studenți la comunicare, relații publice, marketing, jurnalism, dar și orice persoană adultă interesată de evoluție și dezvoltare personală.
Când are loc masterclass-ul: 6 iulie 2023, ora 17:00
Durata masterclass: 2 ore (sub rezerva creșterii duratei, în funcție de evoluția programului și interactivitatea grupului)
Cost masterclass: 299 lei
Platformă: Zoom – participanții vor primi pe email datele de logare la eveniment.
Înscrieri: office@entourage.com.ro
Platformă: Zoom – participanții vor primi pe email datele de logare la eveniment.
Înscrieri: office@entourage.com.ro
Gazda ta la eveniment este Dorina Ene, Formator acreditat și Marketing Expert (peste 15 ani experiență în comunicare).
Înscrie-te acum și asigură-ți locul la masterclass-ul despre retorică, arta care te ajută să te exprimi mai bine și mai convingător!
Comenteaza